Èxit i aniversari!

Enguany, la Coll@nada era l'encarregada de presentar les novetats, ja que el programa global de la Festa Major era força continuista, anant enrera en alguns aspectes (com l'eliminació de l'espectacle del pregó). Tot i això, aquesta associació no només va mantenir el nivell d'anys anteriors sinó que va introduir novetats que van causar sensació.


Així, la Coll@nada ha impulsat amb èxit noves activitats, com el passi de sèries mítiques televisives a la plaça Pius XII, amb una bona resposta de públic; l'exhibició de la pilota collonera, una divertida activitat que va merèixer fins i tot el ressó de les càmeres de TV3; i la tria de l'hereu i la pubilla de la festa, acte que va superar totes les espectatives, acollint 20 candidats a hereu i pubilla, omplint la plaça Pius XII.

Finalment, després de superar nombroses proves sobre cultura popular i igualadina, el títol va ser pel Pau Ortínez i l'Alba Vergés, que van lluir durant tota la Festa Major el seu pubillatge, inaugurant els diferents actes de la Coll@nada. Durant l'activitat tambe es va presentar la samarreta de la Coll@nada 2008.

La resta d'activitat organitzades per la Coll@nada varen seguir la tònica d'altres anys: molta participació i molt bon ambient.
L'Operació Cigró va tornar a deixar petita la plaça Pius XII, amb actuacions d'allò més variades; el Vermut i el Fes-ta el dinar van estrenar l'ubicació de la Rambla d'Igualada; el Bingo fou la novetat de la tarda; el Cercanit va ser d'allò més participat i animat, amb la novetat del carro d'aigua de València i nous presentadors, que també va exhaurir ben aviat les existències de barrets; els jocs bèsties animaren altre cop la tarda del diumenge i el Xoco-party van tancar els actes de la Coll@nada'08.

Només cal lamentar que la pluja va aigualir el sopar de tapes de divendres (que també va fer suspendre el concert); tot i això hi va haver un molt bon ambient a barraques durant els tres dies (donant tota una mostra de civisme i passant la mà per la cara a l'Ajuntament en temes com el reciclatge, absent totalment de la revetlla de les 5 places).